Lokalna samouprava

Asfalt do svake kuće – Predsednik Privremenog organa, Vladan Vasić, obišao završne radove u Kosmajskoj ulici

Predsednik Privremenog organa, Vladan Vasić, je sa saradanicima obišao radove na rekonstrukciji Kosmajske ulice u naselju Nova Mala. Posle zamene kompletne  vodovodne mreže, privode se kraju asfalterski radovi. Dužina ulice je 300 metara a vrednost radova 4,5 miliona dinara.

„Aasfalt do svake kuće – to je naša deviza“, kaže predsednik Privremenog organa, Vladan Vasić,  i dodaje da vremenski uslovi dozvoljavaju da građevinski radovi budu kvalitetni. „Mi nastavljmo po planu uređenje ulica  u svakom naselju,  svakom selu. Uređuje se Kosmajska ulica u starom gradskom naselju Nova Mala,  koje će biti dobro uređeno kao i ostali delovi grada. Dogovorili smo se sa ljudima iz mesne zajednice da radimo još, radili smo i uradićemo sve što je potrebno“ –  rekao je Vasić.

Meštani MZ Nova Mala dobiće kontejner od 30 m2 za  rad  i funkcionisanje mesne zajednice. „Ljudi ovde žele da budu aktivni, da iznose svoje probleme, da sarađuju sa lokalnom samoupravom a nemaju prostor. To ćemo u narednih mesec dana završiti  kao što je rebalansom budžeta predviđeno“ – istakao je Vasić.

Predsednik Privremenog organa pomenuo je i regionalni put Pirot Babušnica čije je renoviranje u toku. On je istakao da će se potpuno renovirati trotoari kroz naselje Gnjilan  i Nova Bolnica  kao i kružna obilaznica na izlazu iz tunela ka gradu.

Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i izgradnju kaže da se radovi u Kosmajskoj ulici obavljaju iz programa investicionog održavanja za ovu godinu. „Uređuje se Ulica Kosmajska u dužini od 300 metara i jedan sokak za koji je upućen poseban zahtev meštana da se uvrsti u ovu rekonstrukciju. Pre početka asfalterskih radova zamenjena je kompletna vodovodna mreža. Radovi na uređenju kolovoza su počeli pre nekoliko dana, pokrpljeni su vodovodni prekopi, podignute su šahte i slivnici na projektovanu kotu, juče je asfaltiran nulti sloj i danas se završava ugradnja završnog habajućeg sloja asfalta debljine 4 cm“ – kaže Svilarov.

Direktor JP za planiranje i izgradnju podseća da se  pored ove lokacije privode kraju radovi iz istog programa i u selu Cerova gde se radi put do groblja i u selu Držina gde se radi uspon „Praskovica“ koji će vrlo brzo biti završeni. Privodi se kraju i asfaltiranje ulice Save Kovačevića ka novom otvorenom bazenu gde će biti uređena nova parking mesta. „Iako je novembar mesec građvinska sezona i dalje traje i završavamo  započete investicije, sa željom da sve ono što smo planirali do kraja godine bude urađeno“ – kaže Svilarov.

Predsednik MZ Nova Mala, Predrag Rakić, podseća da je Kosmajska ulica poslednji put rekonstruisana 1995. godine. „Asfalt je bio u jako lošem stanju, zamenjena je vodovodna mreža. U narednom periodu očekujemo još dosta rekonstrukcija u Novoj Mali, na celoj teritoriji ove mesne zajednice potrebno je zameniti vodovodnu mrežu, potrebno je rekonstruisati još nekoliko ulica a sve uz pomoć lokalne samouprave. Do sada je gradonačelnik saslušao sve  naše probleme i izašao nam u  susret u skladu sa mogućnostima i  budžetom. Jako smo ponosni što ćemo dobiti ta dva kontejnera za potrebe mesne zajednice. Konačno ćemo imati prostorije gde možemo razgovarati i dogovarati se o načinu unapređenja života u zejednici“ – rekao je, Predrag Rakić, predsednik MZ Nova Mala.

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker