Korona virusLokalna samouprava

Apel za međugeneracijsku solidarnost. Od sutra počinje sa radom kol centar za pomoć starima

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je ujedno i komandant Štaba za vanredne situacije kazao je danas novinarima da će od sutra od 8 sati ujutru početi sa radom kol centar na koji će moći da se javi svi stari sugrađani koji nemaju kome da se obrate za pomoć. Kol centar je prevashodno namenjen staračkim domaćinstvima koja su sama i nemaju kome da se obrate za pomoć. Vasić je pozvao i na međugeneracijsku solidarnost prema najstarijim sugrađanima koji su i najugroženiji u ovoj situaciji. Brojevi telefona na koje će oni kojima je potrebna pomoć moći da obrate su 010-305-567 i 010-305-577.

-Kol centar će raditi od 8 do 15 sati iz razloga kako bi se posle 15 sati vršila trijaža, sumiranje poziva kako  bi volonteri u toku popodneva dali naloge i kako bi oni već sutradan bili starim sugrađanima na usluzi i dostavili im potrebnu pomoć. Bojan Ranđelović i Sreten Savov će biti zaduženi za koordinaciju volontera, koji se već javljaju u velikom broju. Zahvaljujem se taksi udruženjima, nevladinim organizacijama, svima koji su se javili da pomognu. Na osnovu današnjeg sastanka sa zdravstvenim radnicima, pik u Pirotu se tek očekuje. Za sada je situacija vrlo dobra. Imali smo i kolegijum direktora javnih preduzeća gde je konstatovano da su usluge javnih preduzeća na zavidnom nivou i tako će i biti u budućnosti-kazao je Vasić.

Tigar tajers donirao opremu za volontere

Gradonačelnik Pirota zahvalio se kompaniji Tigar tyres koja je donirala jakne i drugu opremu za rad volontera. Svi volonteri će biti “uniformisani” kako ne bi dolazilo do zabuna.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker