Gradska hronika

Ambiciozni planovi Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”

Direktor Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” Miloš Todosijević izjavio je gostujući u emisiji “Više od vesti” TV Pirot da će Predškolska ustanova predložiti kompaniji “Tigar tajers” da se u krugu ove kompanije otvori vrtić, kao što je nekada vrtić funkcionisao u okviru “Prvog maja”, ili u Nišu u okviru nekadašnje Duvanske industrije, sadašnjeg “Filip Morisa”.

-Mislimo da je to dobar predlog jer veliki broj radnika “Tigar tajersa” dovodi svoju decu u vrtiće. Otvaranjem vrtića olakšalo bi radnicima “Tigar tajersa” odvođenje dece u vrtiće, što sada nije slučaj-kaže Todosijević.

vrtic_1

On je dodao i da je pri kraju rešavanje imovinski-pravnih odnosa sa vlasnikom objekta pored vrtića “Bambi” čime se stvaraju uslovi za izgradnju još jednog vrtića, a Predškolska ustanova je u okviru Programa prekogranične saradnje konkurisala i sa projektom da se u svom objektu instalira senzorna soba za mališane sa posebnim potrebama.

-Prioritet je kako stvoriti najbolje moguće uslove deci sa posebnim potrebama. Nama je cilj da svaki naš objekat ima po jednu senzornu sobu i bili bi jedinstveni u Srbiji po tome-zaključio je Todosijević.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker