Lokalna samouprava

Ambasadori Arapske grupe u Pirotu

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić večeras je primio grupu ambasadora takozvane Arapske grupe koji će boraviti u dvodnevnoj poseti našem gradu. Prijemu su prisustovali ambasadori Palestine, Mohamed Nabhan, koji je i inicijator ove posete, zatim ambasadori Alžira, Egipta, Kuvajta, Tunisa, Maroka i otpravnik poslova Ambasade Libije. 

Gradonačelnik Vasić kazao je nakon prijema da je reč o značajnoj poseti predstavnika ambasadora takozvane Arapske lige, koja inače broji čak 15 zemalja.

-Ova poseta ima i diplomatski, ali i privredni značaj jer ovde ima predstavnika zemalja sa kojima vodeći privrednici našeg kraja poput Tigar tajersa, imaju saradnju jer Tigar tajers izvozi veliki broj guma u Egipat, a verujemo da će se roditi ideje i za proširenje ili nove saradnje-kazao je Vasić.

Ambasador Palestine kazao je da je cilj da grupa ambasadora upozna mogućnosti za priširenje saradnje i da politički odnosi koji su jako dobri među našim zemljama, poprime i konkretne razmere.

-Želimo da nastavimo da proširujemo tu saradnju na više oblasti i gradova u Srbiji. Večeras i sutra ćemo upoznati mogućnosti vašeg grada-kazao je ambasador Nabhan.

Prijemu su prisustvovali i predsednik Gradskog parlamenta Milan Popović kao i pomoćnici gradonačelnika Milica Golubović i Slađana Mančić. U ime Kancelarije za lokalni eionomski razvoj sastanku je prisustvovala Marija Djošić.

Nakon prijema ambasadori su obišli Damsko srce – radionicu za izradu pirotskih ćilima, a tokom sutrašnjeg dana obići će i srednjovekovnu tvrđavu Momčilov grad.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker