Gradska hronika

Ambasador Vlajkov: Bugarsko predsedavanje EU – šansa za zemlje Zapadnog Balkana

NIŠ-Ambasador Republike Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov danas je nakon svečanosti potpisivanja ugovora o realizaciji projekata finansiranih od strane Bugarske i EU, u Konzulatu Bugarske u Srbiji kazao da se nalazimo u predvečerje bugarskog predsedavanja EU i da će bugarsko predsedavanje EU tokom naredne godine biti velika šansa za sve zemlje Zapadnog Balkana kada je reč o procesu pristupanja EU.

-Bugarska čini velike napore da ubedi ostale članice EU da  se ubrza proces pristupanja zemalja Zapadnog Balkana, posebno Srbije, EU pa će shodno tome za vreme bugarskog predsedavanja EU upravo to biti naš prioritet. Naredna godina će biti mnogo važna za Bugarsku jer će moći da kao predsedavajuća zemlja, da utiče na kreiranje i sprovođenje politike EU. To je mnogo važna šansa za Srbiju koja će, nadamo se, biti iskorišćena od strane reformsko nastrojenog rukovodstva Srbije-kazao je između ostalog ambasador Vlajkov.

On je u Nišu prisustvovao svečanosti potpisivanja ugovora o realizaciji pet projekata ukupne vrednosti preko 190.000 evra a zahvaljujući kojima će se u Pirotu, Nišu, Dimitrovgradu i Bosilegradu realizovati važni projekti iz oblasti kulture, ekologije, nevladinog sektora.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. ,,kojima će se u Pirotu, Nišu, Dimitrovgradu i Bosilegradu realizovati važni projekti iz oblasti kulture, ekologije, nevladinog sektora.,, radovi na ,,zapadnite blgarski pokraini,, se vode vrlo ozbiljno i vise se i ne kriju,bravo bravo

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker