Ambasador Repčekova: Pirot ima modernu deponiju, bolju od deponija u pojedinim EU zemljama

Ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova posetila je danas i Regionalnu deponiju Pirot, gde je Vlada Slovačke pomogla nabavku moderne automatske meteorološke stanice čija je vrednost 25.000 evra. Ambasadorka  Repčekova je kazala da je veoma zadovoljna onim što je videla u Pirotu i dodala da ovako modernom deponijom gde se strogo vodi računa o zaštiti životne sredine ne mogu da se pohvale čak ni neke članice EU.

Direktor Regionalne deponije Nebojša Ivanov kazao je da je zahvaljujući pomoći Vlade Slovačke realizovan veoma važan projekat postavljanja automatske meteorološke stanice koji ima veliki značaj ne samo za Regionalnu deponiju već i za lokalnu zajednicu.

-Taj projekat je vrlo značajan za nas, između ostalog i zbog toga što nam “otvara vrata” za dalju saradnju sa Republikom Slovačkom od koje puno toga imamo da naučimo. Ugovorili smo da nas u narednom periodu posete važne slovačke firme koje se bave našom delatnošću a koje bi mogle da nam pomognu da uspešno realizujemo nove važne projekte-kazao je direktor Ivanov.

Ambasadorka Repčekova kazala je nakon razgovora sa rukovodstvom Regionalne deponije i posete ovom kompleksnom sistemu da je danas posetila veoma modernu instituciju.

-Kada sam videla da imate postrojenje koje meri kvalitet podzemnih voda bilo mi je jasno da se ovde razmišlja na način kako se ne razmišlja i ne radi čak i u nekim zemljama EU. Razmišlja se i o centru za reciklažu, proširenju deponije i drugim projektima koji predstavljaju budućnost-kazala je ambasadorka Repčekova.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar