Lokalna samouprava

Ambasador Indonezije u Pirotu, poseta Slobodnoj zoni Pirot, Tigru AD

Ambasador Indonezije u Srbiji Monamad Čandra Vidja Jude posetio je danas Pirot gde je najpre razgovarao sa gradonačelnikom mr Vladanom Vasićem u čijem kabinetu je organizovan prijem. Nakon prijema ambasador je obišao Slobodnu zonu Pirot gde je razgovarao sa direktorom dr Draganom Kostićem nakon čega se sastao i sa rukovodstvom kompanije Tigar AD koja već ima saradnju sa privrednicima iz Indonezije, s obzirom da deo sirovima nabavlja upravo iz ove zemlje.

Gradonačelnik Vasić istakao je nakon sastanka da je reč o važnoj diplomatskoj poseti Pirotu.

-Sa prethodnim ambasadorom smo imali vrlo dobru saradnju, započeli realizaciju niza aktivnosti i ideja, a sada sa novim ambasadorom nastavljamo tu saradnju. Pozvao sam ambasadora na Tkačku koloniju naredne godine a on je kazao da mu je ćilim vrlo interesantan i kao potencijalni diplomatski poklon. Takođe, Tigar AD deo sirovina nabavlja iz Indonezije. Saradnja postoji ali ćemo raditi na tome da se ta saradnja dodatno unapredi-kazao je gradonačelnik Vasić.

Ambasador Indonezije izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu.

-Moj zadatak je da nastavim saradnju mog prethodnika, ali i da dodatno unapredimo saradnju. Mi ćemo razgovarati i o učešću privrednika iz Pirota na eknomskom forumu koji će biti organizovan u septembru u Beogradu a kome će prisustvovati privrednici iz Indonezije. Pirot ima Startup centar i došli smo zajedno do zaključka da postoji velika mogućnost saradnje mladih privrednika iz Pirota i Indonezije-kazao je ambasador.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker