Lokalna samouprava

Ambasador Češke: Pirot je grad velike perspektive koji je mnogo napredovao poslednjih godina

Ambasador Češke Tomaš Kuhta danas je posetio Pirot gde je najpre razgovarao sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem o dosadašnjoj i mogućnostima za buduću saradnju Pirota i Češke. Ambasador Kuhta je kazao novinarima nakon razgovora sa gradonačelnikom Vasićem da je Pirot jedan od prvih gradova u Srbiji ne računajući Beograd, gde boravi u zvaničnoj poseti.

-Pirot ima strateško dobru poziciju i dobru saradnju sa Češkom. Imali smo Čehe koji su živeli ovde, imali smo donacije bolnici u Pirotu, imamo neke ideje kako da se u budućnosti sarađuje i što se tiče deponije, razgovarali smo sa gradonačelnikom o velikom napretku koji je grad napravio zadnjih nekoliko godina što se tiče razvoja infrastrukture, Slobodne zone, privlačenja stranih ulagača kojima je Pirot vrlo atraktivan. O tome sam već pričao u Beogradu sa nekoliko ambasadora, francuskim, bugarskim slovačkom ambasadorkom. Dakle, Pirot je grad gde se vidi velika perspektiva i ja sam sretan da mogu posetiti ga i videti sve lično-kazao je ambasador Kuhta.

Gradonačelnik Vasić zahvalio se ambasadoru Kuhti na poseti. 

-Želim da se zahvalim ambasadoru na poseti, u proteklim godinama smo imali lepu saradnju i veliku donaciju našoj bolnici, ali smo mi iskoristili priliku da razmenimo iskustva o lokalnom ekonomskom razvoju, a možda ćemo uspostaviti i još bolju saradnju. U Pirotu jedina institucija koja ima ime nekog stranca jeste apoteka Karlo Skacel u centru grada i to je samo svedočanstvo da su i u prošlosti Česi učestvovali u razvoju našeg grada-kazao je Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker