Pirotsko kulturno leto

Aco Pejović nastupa u Pirotu 14. avgusta

Izuzetno popularni pevač narodne muzike Aco Pejović nastupiće u Pirotu 14. avgusta na Omladinskom stadionu u okviru Pirotskog kulturnog leta, kazao je Pirotskim vestima direktor Doma kulture Miško Ćirić. Koncert je zakazan za 21 sati. Ovo će, nakon večerašnjeg koncerta Marije Šerifović, biti treći veliki koncert ovog leta u Pirotu, računajući i koncert kultne pank-rok grupe Hladno pivo, koji je već održan. 

folklor
Pirotski folklorci/foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

-Već 1. avgusta imaćemo tradicionalni mini-letnji sajam knjiga na centralnom trgu. Dan kasnije imaćemo interesantan program – nastup spektakularnih Haos animatora, Piroćanci će moći da vide vatreni šou, led šou, led robota tako da će to biti interesantno deci. To će se održavati u večernjim satima na trgu ispred Doma kulture posle 20 sati. Od 3. do 5. avgusta igraće se dečje predstave “Dinosaurusi u cirkusu”, “Maša i medved” i “Zemlja dembelija”-kaže Ćirić i dodaje da će ove godine posebno interesantan biti Međunarodni festival folklora.

Međunarodni festival folklora

-Ove godine ćemo imati učesnike iz Francuske, Jermenije, Bugarske, Grčke, Mađarske i Čilea, Festival će trajati od 7. do 10. avgusta, svake večeri od 20 sati držaće se koncerti ansambala. Cena ulaznica biće simboličnih 50 dinara, pre svakog koncerta organizovaće se defilei svih učesnika-kaže Ćirić za Pirotske vesti.

Najmlađi sugrađani, ali i oni stariji, moći će da uživaju i u nastupima animatora i to na prostoru srednjovekovne tvrđave Momčilov grad.

-Već 15. avgusta imaćemo nastup animatora. Reč je o radionicama akrobatike, animatora, hodanja po žici i verujem da će park na Kaleu biti prepun dece-kazao je Ćirić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker