Lokalna samouprava

Uređivaće se parkovske površine u kompleksima stambenih zgrada, nastaviti sa uređenjem parka na Kaleu, kod Železničke stanice

Komunalac će ove godine nastaviti sa ulepšavanjem grada sa posebnim akcentom na brojne gradske parkove. Nastaviće se uređenje i ulepšavanje postojećih, a po rečima direktora Komunalca Bobana Tolića, ove godine će se mnogo raditi i na obnovi parkova u kompleksima stambenih zgrada gde su nekada postojale parkovske površine ali one nisu održavane zadnjih decenija. Nastaviće se i sa ulepšavanjem parka na Kaleu, gde će se sređivati staza do Bistrice i raditi na rasveti, kao i park kod Železničke stanice. 

 

-Svake godine, osim održavanja i ulepšavanja postojećih, dodatno poneki park, a ove godine ćemo, shodno planiranim aktivnostima, raditi na uređenju parkovskih površina između stambenih zgrada u gradu. Radićemo na tome, u to su se uključili i upravnici zgrada, mi smo u prošloj godini obišli veliki broj tih površina, napravili planove po kojima ćemo ove godine izvoditi te radove. Nastavićemo radove i u parku na Kaleu, radiće se staza pored Bistrice, radiće se dodatna rasveta. Očekuje nas, kao i svake godine, sadnja velikog broja cvetnog rasada, sređivanje parka kod Železničke stanice tako da će biti dosta posla i ove godine. Krenuli smo već sa orezivanjem stabala na Keju, nekih šezdesetak lipa je već orezano, lepše izgledaju ali što je još važnije, stabilnije su-kaže Tolić za Pirotske vesti.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker