Gradska hronika

5.000 kilometara puteva vraćeno u nadležnost države

Predstavnik JP “Putevi Srbije” Borivoje Aleksić, na današnjem Savetu okruga koji je održan u prostorijam Pirotskog upravnog okruga kazao je  da je novom uredbom o putevima od pre dve godine, pod nadležnost države vraćeno oko 5000 kilometara saobraćajnica, koje su prethodnom uredbom iz 2011. bile dodeljene lokalnim vlastima, koje o njima jednostavno nisu mogle da brinu i održavaju ih-P1030106_resize

Sastanku su prisustvovali predstavnici opština Pirotskog okruga kao i načelnik Pirotskog upravnog okruga Dimitrije Vidanović.

Kako je kazao Aleksić već je urađen elaborat koji je dostavljen svi opštinama a koje imaju rok do 1. aprila da se izjasne o tome, kao i da daju svoje predloge i primedbe.

-Elaborat je urađen da se ne bi dešavalo da državni putevi prolaze kroz naseljena mesta, zatim da se bolje brine o njihovom održavanju i čišćenju i da se ne bi preklapale nadležnosti republike i opština odnosno gradova. Na osnovu tog elaborata pravi se i master plan za područje cele Srbije o trasama novih i postojećih puteva. Pomenutim dokumentom biće obuhvaćeno svi predlozi, ali i druge pojedinosti za novu mrežu državnih puteva do 2020. godine. Takođe precitiraće se i , iznos sredstava za izgradnju novih i održavanje postojećih saobraćajnica koje je nova uredba svrstala u dve kategodije i isto toliko potkategorija-kazao je Aleksić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker