Sport

12 medalja za pirotske džudiste na turniru u Sofiji!

Ovog vikenda u Sofiji u Bugarskoj održava se deveti međunarodni turnir “Lokomotiva” u organizaciji istoimenog džudo kluba. Prvog dana na turniru je učestvovalo oko 400 takmičara iz 5 evropskih zemalja.  

 

 

Pirotski Džudo klub “Ipon010” prvog dana predstavljalo je 26 najmlađih džudista i treneri Marko Cenić i Danilo Drašković. U veoma jakoj konkurenciji naši džudisti osvojili su 12 medalja i pehar za ekipno treće mesto u konkurenciji mlađih devojčica i dečaka.

“Ovaj turnir poslužio nam je kao dobra provera za najmlađe takmičare do 7 godina, jer oni u Srbiji nemaju mogućnost da se takmiče. S obzirom na činjenicu da su neiskusni na zvaničnim borilištima, izuzetno smo zadovoljni. Svi su pokazali dobar borbeni duh, a zbog nedostatka iskustva gubili su u finalnim mečevima. Ipak, za ovu uzrastnu kategoriju, rezultati su bili u drugom planu. Najvažnije je sticanje iskustva i priprema za  velika  takmičenja”, rekao je Marko Cenić, trener džudo kluba “Ipon 010”.

“ Zadovoljni smo nastupom naših najmlađih džudista i brojem osvojenih medalja, ali ne i organizacijom turnira. Jedna zlatna, 7 srebrnih i 4 bronzane medalje, u tako jakoj međunarodnoj  konkurenciji, odličan su rezultat. Bez obzira na velike organizacione propuste, naši takmičari su bili izuzetno dobri. Posebno bih pohvalio Miloša Panića koji je bio dominantan u svojoj kategoriji i osvojio zlatnu medalju. I ostali takmičari pokazali su zavidno poznavanje tehnika. U nedelju, drugog dana turnira nastupiće šestoro naših starijih, iskusnijih takmičara,” naglasio je trener Danilo Drašković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker