Sport

12 medalja za pirotske džudiste na turniru u Kraljevu 

Još jedan u nizu odličnih rezultata pirotskih džudista. Na današnjem međunarodnom turniru „14. oktobar“ u Kraljevu 15 takmičara osvojilo je 12 medalja i dva peta mesta. Bilans je sledeći: tri zlatne, četiri srebrne i pet bronzanih medalja. Džudisti kluba „Ipon 010“ predvođeni trenerima Markom Cenićem i Danilom Draškovićem takmičili su se u tri uzrasne kategorije – stariji poletarci, mlađe devojčice i dečaci i kadeti. 

„Ovo je još jedan sjajan uspeh pirotskog džudo tima. Danas su na borilištima briljirali Sofija Jovičić, Luka Golubović i Marko Nikolić. Sve pohvale zaslužuje i kadet Nemanja Nacić, kome je ovo bilo prvo zvanično takmičenje. Njegov primer dokazuje da nikada nije kasno da se počne sa džudo treninzima. Većina džudista je  ozbiljno i predano pristupila današnjem takmičenju. Ne želim da zvučim neskromno, ali mislim da je uz malo bolju koncentraciju troje takmičara moglo da zabeleži bolji rezultat, odnosno da je uspeh mogao da bude još bolji. U generalnom plasmanu, po broju bodova, naš klub je na drugom mestu. Bolja od nas, za jedan poen bila je samo ekipa iz Smedereva”, naglasio je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“. 

„Do kraja novembra očekuje nas još nekoliko jakih turnira u Srbiji, Bugarskoj i Makedoniji. Verujem da će naši džudisti imati zapažene rezultate. Zato i dalje naporno treniramo i analiziramo svaku borbu. Sledećeg vikenda nastupamo u najjačem sastavu, sa takmičarima svih uzrasta, na velikom internacionalnom turniru prijateljskog džudo kluba „Lokomotiva“ u Sofiji. U pitanju je jedan od najstarijih i najboljih klubova Bugaske. Čast mi je i da najavim da će se tradicionalni međunarodni turnir „Kineziz kup“ održati u Pirotu u hali Kej 12. novembra. Sportski centar Pirot će klubu Kinezis iz Niša  pomoći da organizuje turnir u našem gradu. To je još jedna prilika da pirotska publika uživa u vrhunskom takmičarskom džudou“, rekao je trener Drašković.

 Na međunarodnom turniru „14. oktobar“ koji je danas održan u Kraljevu učestvovalo je oko 300 džudista iz Srbije, Bugarske, Crne Gore i Rumunije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker