Srbija

10.000 DINARA ZA SVAKO DETE DO 16 GODINA: Prijava majki za jednokratnu pomoć države počinje večeras u ponoć

Prijava majki za jednokratnu pomoć države od po 10.000 dinara za svako dete do 16 godina počinje večeras u ponoć, a odvija se elektronski na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, objavio je na svom instagram nalogu ministar finansija Siniša Mali.

ministarstvo finansija
Prijava je veoma jednostavna, a podnosilac prijave, odnosno majka, unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac. Kako bi prijava bila što jednostavnija, majke ne moraju da unose matične brojeve dece, da ne bi slučajno došlo do greške prilikom unosa podataka. Sistem, na osnovu matičnog broja majke, automatski vuče matične brojeve dece, iz nadležnih registara.

Prijava će biti moguća do 20. septembra 2023. godine, a ubrzo po završetku prijave će biti realizovana i isplata sa kojom će se početi od 25. septembra.

Od prijavljivanja su izuzeti hranitelji deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć i primaoci novčane socijalne pomoći, što znači da će njima novčana pomoć biti uplaćena automatski, bez podnošenja prijave.

Ova pomoć može se dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, a koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma. To znači da su obuhvaćena i deca koja sada imaju 16 godina, a koja prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, jer su imala manje od 16 godina. Nastavljamo da podržavamo naše gradjane, poručio je ministar Siniša Mali na svom instagram nalogu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker