Korona virus

ZZJZ: Za 31 bris se čekaju rezultati analize, danas poslato još 25 briseva u laboratoriju u Nišu

U junsko-julskom epidemijskom talasu registrovana su 163 laboratorijski potvrđena lica od kojih je više od dve trećine već izlečeno

U junsko-julskom epidemijskom talasu registrovana su 163 laboratorijski potvrđena lica od kojih je više od dve trećine već izlečeno, saopštio je danas Zavod za javno zdravlje u Pirotu. Od početka epidemije do 28.07.2020.g. na području okruga ukupno su uzorkovani 2923 brisa na RT-PCR. Za 31 uzorak se čekaju rezultati. Danas je uzorkovao još 25 briseva i poslato u laboratoriju IZJZ Niš.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu je do sada laboratorijski potvrđeno 319 osoba: u Pirotu 215, Babušnici 31, Beloj Palanci : 69 ; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 27.07.2020. registrovana su 22 umrla lica (do kraja maja 19 lica i u julu 3 umrla lica) sa područja pirotskog okruga.

U junsko-julskom epidemijskom talasu registrovana su 163 laboratorijski potvrđena lica od kojih je više od dve trećine već izlečeno. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji ili na lečenju u bolnici. Članovi njihovih porodica su takođe u izolaciji.

Zavod za javno zdravlje Pirot

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot danas se nalazi 6 obolelih pod sumnjom na covid infekciju. Na lečenje u KC Niš danas je prebačena jedna osoba u teškom stanju.

Epidemiološka situacija u Pirotu je i dalje nepovoljna, ali stabilna i pod kontrolom. U toku vikenda je smanjen broj pregleda u Covid ambulanti, kao i broj pregleda i prijema u Opštoj bolnici Pirot.

Zbog postojanja zaraženih osoba bez ikakvih simptoma bolesti ili sa blagom kliničkom slikom, moramo se ponašati kao da je svako od nas potencijalno zaražen virusom.

Svako lice koje dobije simptome akutne respiratorne infekcije treba da se izoluje od članova porodice i u zavisnosti od težine simptoma obrati lekaru.

Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru ( nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …)

Virus još uvek intenzivno cirkuliše u populaciji

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker