Korona virus

ZZJZ: Četvoro pacijenata obolelih od COVID19 virusa nažalost preminulo

Prema poslednjim zvaničnim informacijama Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Pirotskog okruga laboratorijski je potvrdjeno 21 od 72 uzorkovanih pacijenata, od toga je 19 u Pirotu, sa napomenom da je zaključno sa današnjim danom, od početka epidemije,  četvoro potvrđenih, nažalost preminulo, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 149. Svi su u izolaciji.

U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano petoro obolelih lica, četvoro su u stabilnom stanju, dok je jedan bolesnik u srednje teškom stanju, a dvoje pacijenata je prebačeno u KC Niš.

Trenutno je 28 uzoraka potencijalno zaraženih, na analizi u Nacionalnoj laboratoriji u Batajnici, a danas je uzorkovano još 18 briseva koji će biti poslati na ispitivanje sutra, iz čega proizilazi da za 46 briseva čekamo rezultate, saopštavaju iz ZZJZ.

Situacija u Pirotu i susednim opštinama je pod kontrolom svih nadležnih institucija, ali molimo da se uvaži apel da se ostane kod kuće, i poštujete preporučenu socijalnu distancu-poručuju pirotski epidemiolozi.

Zavod za javno zdravlje Pirot

Štab za vanredne situacije Pirot

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker