Korona virus

ZZJZ: Registrovano još 25 pozitivnih na covid19, dve osobe preminule

 Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Pirotskog okruga registrovano je još 25 pozitivnih novoobolelih od covid19, a dve osobe su nažalost preminule. 

Juče je dato 36 prvih, 51 druga  i  158  trećih doza vakcina protiv covid-a u okrugu.

Registrovano je 25  POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica na području okruga (Pirot 11,  Dimitrovgrad 3, Babušnica 3  i Bela Palanka 8) i preminula dva lica u OB Pirot.  U ovom epidemijskom talasu registrovano je 5759 pozitivnih lica. U oktobru je registrovano  2439 pozitivnih lica, u novembru  1207, što je za 50% manje u odnosu na oktobar, od početka decembra 219.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sa sumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka).

KUMULATIVNE STOPE NOVOOBOLELIH NA 100000 stanovnika u zadnjih 14 dana u gradu Pirotu su u blagom padu. U opštinama  Dimitrovgrad i  Babušnica registruje se blago povećanje  stopa novoobolelih, dok se u opštini Bela Palanka registruje najveći rizik za prenošenje virusa.

Juče je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljena su 144 pregleda od kojih su 43 prva i 101 kontrolni. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju  obavljeno je 129 pregleda od kojih  su 74 prva  i  55 kontrolnih .

U Opštoj bolnici Pirot leči se 29 obolelih lica od Kovid-a 19, i to 12 iz Pirota, 1 iz Dimitrovgrada, 9 iz Babušnice, 6 iz Bele Palanke, 1 iz Beograda. Preminula su dva lica iz Pirota.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao VANREDNA .

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker