Gradska hronikaKorona virus

ZZJZ Pirot: Od posledica kovida preminule još 4 osobe

Prema poslednjim podacima pirotskog ZZJZ,  juče su sa područja Pirotskog okruga regostrovana još 41 pozitivna osoba, dok su, nažalost, još 4 osobe izgubile bitku sa kovidom 19. Dve su iz Pirota, i po jedna iz Bele Palanke i Dimitrovgrada.

Kako u saopštenju navode lekari Centra za prevenciju i zaštitu ZZJZ, od početka epidemije u okrugu je preminulo 45 osoba. Samo od 28. novembra do 6. decembra, preminulo je 14 osoba. Kovid je laboratorisjki potvrđen u 1499 slučajeva. U zavisnosti od težine kliničke slike, u kućnoj ili bolničkoj izolaciji trenutno je 1812 osoba. Procenjuje se da je broj zaraženih sedam do deset puta veći, ali se svi ne javljaju zdravstvenim službama.

Juče je u pirotskoj kovid ambulanti obavljeno 268 pregleda, a u Opštoj bolnici trenutno je, sa pneumonijama 71 osoba. Najviše ih je iz Pirota, zatim iz Dimitrovgrada i Babušnice i Bele Palanke. Epidemiolozi procenjuju da je situacija sa epidemijom u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici vanredna, dok je na  području grada Pirota vanredna sa daljom tendencijom pogoršanja i pozivaju na poštovanje svih propisanih preventivnih mera, jer je intenzitet prenošenja virusa u populaciji izuzetno visok.U narednih desetak dana očekuje se povećanje broja zaraženih-poručuju stručnjaci ZZJZ.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker