Korona virus

ZZJZ Pirot: I DALJE VELIKI BROJ OBOLELIH U BOLNICAMA I SMRTNIH ISHODA

Danas je registrovano 73 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica na području okruga (Pirot 41, Dimitrovgrad 4, Babušnica 13  i Bela Palanka 15) i dvoje preminulih lica u OB Pirot.  U oktobru je registrovano  2356 pozitivnih lica. Juče je dato 48 prvih, 37 drugih i 217 trećih doza vakcina protiv covid-a.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sa sumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka).

Juče je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljeno 320 pregleda od kojih je 52 prvih i 268 kontrolnih. Juče je u Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju  obavljeno  145 pregleda od kojih je 77 prvih  i 68 kontrolnih.

U Opštoj bolnici Pirot leči se  53 obolelih lica od Kovid-a 19, i to 33 iz Pirota, 5 iz Dimitrovgrada, 5 iz Babušnice, 8 iz Bele Palanke, 1 iz Beograda i 1 stranac.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom prelaska u KATASTROFALNU .

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker