Korona virus

ZZJZ: Od početka epidemije do danas 22 osobe preminule od kovida u Pirotskom okrugu

Više od dve trećine zaraženih je već izlečeno. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji ili na lečenju u bolnici . Članovi njihovih porodica su takođe u izolaciji, saopštavaju iz ZZJZ.

Prema podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje, od početka epidemije covid19 virusa do danas, 24. jula, registrovana su 22 smrtna slučaja u Pirotskom okrugu. Do kraja maja preminulo je 19 osoba, a u julu još tri osobe, saopštili su danas iz ZZJZ u Pirotu. 

Od ukupnog broja testiranih na okrugu je do sada laboratorijski potvrđeno 309 osoba: u Pirotu 212 Babušnici 31 B.Palanci : 63 ; Dimitrovgradu 3. Od početka epidemije do danas, 24.07.2020. registrovana su 22 umrla lica (do kraja maja 19 lica i u julu 3 umrla lica) sa područja Pirotskog okruga).

pirot korona zavod za javno zdravlje

Više od dve trećine zaraženih je već izlečeno. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji ili na lečenju u bolnici . Članovi njihovih porodica su takođe u izolaciji.

Na dan 24.07.2020g. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 59 uzoraka, od kojih su 14 pozitivni na Kovid 19 (23,7% pozitivnosti). Čekaju se rezultati za još 18 uzoraka.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot danas se nalazi 7 obolelih pod sumnjom na covid infekciju. Na lečenju u KC Niš nalazi se 5 osoba.

Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 koje se primenjuju od 17.07.2020. na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru ( nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija prostorija,…)

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker