Korona virus

ZZJZ-Još 84 osoba obolelo od kovida, jedna osoba preminula

Registrovana su 84 POZITIVNA novoobolela laboratorijski potvrđena lica na području okruga Pirot 53, Dimitrovgrad 4Babušnica 7 i Bela Palanka 20) i jedno preminulo lice u OB Pirot.

opstå bolnica pirot

U ovom epidemijskom talasu od  03.07.2021. do danasregistrovana su 4624 pozitivna lica. U oktobru je registrovano 2415pozitivnih lica, od početka novembra 267.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolelesu čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sasumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slikei epidemioloških podataka).

Juče je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljeno299 pregleda od kojih je 106 prvih i 193 kontrolna. U Covidambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju obavljen je 121pregled od kojih je 60 prvih i 61 kontrolni.

KUMULATIVNE STOPE NOVOOBOLELIH NA 100000 stanovnika u zadnjih 14 dana u gradu Pirotu i opštini  Dimitrovgrad su u blagom padu, dok su u  opštini Babušnica na istom nivou, a u opštini Bela Palanka u PORASTU.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 51 obolelo lice od Kovid-a 19, i to 30iz Pirota, 5 iz Dimitrovgrada, 9 iz Babušnice, 6 iz Bele Palanke, 1 stranac. Preminulo je jedno lice u OB Pirot  iz Pirota.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao VANREDNAsa tendencom prelaska u KATASTROFALNU .

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker