Korona virus

ZZJZ: Još 27 pozitivnih, jedna osoba preminula!

Veliki broj obolelih je hospitalizovan, svakodnevno se registruju umrli, upozoravaju iz ZZJZ Pirot

Na današnji dan registrovana su ukupno 27 POZITIVNA novoobolela laboratorijski potvrđena  lica sa područja okruga (Pirot 11, Dimitrovgrad 2, Bela Palanka 6 i Babušnica 3), dok je    preminulo jedna osoba u Opštoj bolnici Pirot.

Danas  su  poslata 31 uzorka brisa na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 2853 osoba: u Pirotu 1770, Babušnici 318 , Beloj Palanci 468, Dimitrovgradu 297. Od početka epidemije do danas registrovano je 109 umrlih lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 31.12.2020. preminulo je 80 lica u Opštoj bolnici Pirot.

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari. Svakog dana povećava se broj zaraženih zapošljenih u zdravstvu.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 30 lica a ukinuta za 34 (potvrđeni i kontakti).

Juče u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je ukupno 386 pregleda od kojih je 49 prvih i 337 kontrolnih. I dalje je veliki broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. U Opštoj bolnici Pirot leči se 78 bolesnik (51 iz Pirota, 13 iz Dimitrovgrada, 7 iz Babušnice, 6 iz Bele Palanke i 1 iz Beograda).

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom stabilizacije.

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE JOŠ UVEK  VISOK!!! POSTEPENO SE SMANJUJE BROJ OBOLELIH

SAMO  ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH  MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker