Korona virus

ZZJZ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA VANREDNA SA TENDENCOM STABILIZACIJE

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, na teritoriji Pirotskog okruga epidemijska situacija je vanredna sa tendencijom stabilizacije, registrovano je 30 pozitivnih novoobolelih osoba a jedna osoba je nažalost preminula u Opštoj bolnici Pirot.

 –Juče je dato 12 prvih, 8 drugih i 247 trećih doza vakcina protiv covid-a u okrugu. Registrovano je 30  POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica na području okruga (Pirot 16,  Dimitrovgrad 2, Babušnica 4  i Bela Palanka 8) i preminulo jedno lice u OB Pirot.  U ovom epidemijskom talasu od  03.07.2021. do danas registrovano je 5641 pozitivno lice. U oktobru je registrovano  2439 pozitivnih lica, u novembru  1207, što je za 50% manje u odnosu na oktobar-navodi se u izveštaju.

Juče je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljeno je 145 pregleda od kojih je 51 prvi i 94 kontrolni. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju  obavljeno je 128 pregleda od kojih su 82 prva  i  46 kontrolnih .

U Opštoj bolnici Pirot leči se 31 obolelo lice od Kovid-a 19, i to 16 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada, 4 iz Bele Palanke, 7 iz Babušnice, 1 iz Beograda. Preminulo jedno lice iz Pirota, nevakcinisano.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao VANREDNA .

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker