Korona virus

ZZJZ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA VANREDNA SA TENDENCOM STABILIZACIJE

Tokom poslednjih 24 sata na teritoriji Pirotskog okruga registrovano je 18 pozitivnih novoobolelih laboratorijski potvrđenih pacijenata a jedna osoba je nažalost preminula u Opštoj bolnici Pirot.

 Juče je dato 17 prvih, 43 druge  i  131  treća doza vakcina protiv covid-a u okrugu. Registrovano je 18 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica na području okruga (Pirot 6,  Dimitrovgrad 5, Babušnica 1  i Bela Palanka 6) i preminulo jedno lice u OB Pirot.  U ovom epidemijskom talasu registrovano je 5797 pozitivnih lica. U oktobru je registrovano  2439 pozitivnih lica, u novembru  1207, što je za 50% manje u odnosu na oktobar, od početka decembra  257.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sa sumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka).

Juče su u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljena 122 pregleda od kojih je 36 prvih i 86 kontrolni. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju  obavljeno je 111 pregleda od kojih su 64 prva  i  47 kontrolnih .

U Opštoj bolnici Pirot leči se 30 obolelih lica od Kovid-a 19, i to 13 iz Pirota, 4 iz Dimitrovgrada, 6 iz Babušnice, 7 iz Bele Palanke. Preminulo je jedno  lice.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao VANREDNA .

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker