Korona virus

ZZJZ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NEPOVOLJNA

Pirotski Zavod za javno zdravlje saopštio je u današnjem izveštaju da je epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu NEPOVOLJNA, registrovana su 24 pozitivna novoobolela laboratorijski povrđena pacijenta, a od 3. jula do danas registrovano je 5564 pozitivnih pacijenata na covid19.

pirot korona zavod za javno zdravlje 

Juče su date 24 prve, 73 druge i 207 trećih doza vakcina protiv covid-a u okrugu.

Registrovana su 24  POZITIVNA novoobolela laboratorijski potvrđena lica na području okruga (Pirot 12,  Dimitrovgrad 2, Babušnica 6  i Bela Palanka 4).  U ovom epidemijskom talasu od  03.07.2021. do danas registrovana su 5564 pozitivna lica. U oktobru je registrovano  2439 pozitivnih lica, u novembru  1207, što je za 50% manje u odnosu na oktobar.

KUMULATIVNE STOPE NOVOOBOLELIH NA 100000 stanovnika u zadnjih 14 dana u gradu Pirotu i opštinama  Dimitrovgrad, Bela Palanka i Babušnica su u blagom padu i na istom nivou. U Babušnici se registruje najviša stopa.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sa sumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka).

Juče je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljeno je 227 pregleda od kojih su 43 prva i 184 kontrolna. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju  obavljeno je 146 pregleda od kojih je 75 prvih  i  70 kontrolni .

U Opštoj bolnici Pirot leče se 23 obolela lica od Kovid-a 19, i to 12 iz Pirota, 4 iz Dimitrovgrada, 4 iz Bele Palanke, 3 iz Babušnice.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao NEPOVOLJNA.

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker