Korona virus

ZZJZ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NEPOVOLJNA

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, u dane vikenda, registrovano je 29 pozitivnih novoobolelih laboratorijski potvrđenih osoba na području Pirotskog okruga, a jedna osoba je nažalost preminula u Opštoj bolnici Pirot.  

pirot korona zavod za javno zdravlje

U dane vikenda dato je 6 prvih, 17 drugih  i  70  trećih doza vakcina protiv covid-a u okrugu.

Registrovano je 29 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica na području okruga (Pirot 12,  Dimitrovgrad 2, Babušnica 5  i Bela Palanka 10. Preminulo je jedno lice u Opštoj bolnici. U ovom epidemijskom talasu registrovano je 5839 pozitivnih lica. U oktobru je registrovano  2439 pozitivnih lica, u novembru  1207, što je za 50% manje u odnosu na oktobar, od početka decembra  299.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sa sumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka).

U dane vikenda je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljen 151 pregled od kojih je 88 prvih i 63kontrolna. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju  obavljeno je 179 pregleda od kojih je 109 prvih  i  70 kontrolnih .

U Opštoj bolnici Pirot leči se 27 obolelih lica od Kovid-a 19, i to 11 iz Pirota, 5 iz Dimitrovgrada, 5 iz Babušnice, 6 iz Bele Palanke. Preminulo jedno lice iz Bele Palanke, nevakcinisano.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao NEPOVOLJNA .

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker