Ostale vesti

ZZJZ: 52 pozitivna novoobolela, preminula tri bolesnika

Na današnji dan registrovana su ukupno 52 POZITIVNA novoobolela laboratorijski potvrđena  lica sa područja okruga (Pirot 39, Dimitrovgrad 2, Bela Palanka 3 i Babušnica 8 i preminula su tri bolesnika u OB Pirot. Danas je poslato 45 uzoraka brisa na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 2611 osoba: u Pirotu 1601, Babušnici 297 , Beloj Palanci 426, Dimitrovgradu 287. Od početka epidemije do danas registrovana su 94 umrla lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 23.12.2020. preminula su 63 lica u Opštoj bolnici Pirot.

kovid ambulansa u pirotu

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari. Svakog dana povećava se broj zaraženih zapošljenih u zdravstvu.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 137 lica a ukinuta za 143 (potvrđeni i kontakti).

Juče, 22.12.2020. u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je 425 pregleda od kojih je 116 prvih i 309 kontrolnih. (28% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). I dalje je veliki broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. U Opštoj bolnici Pirot leči se 83 bolesnika (57 iz Pirota, 8 iz Dimitrovgrada, 8 iz Babušnice, 10 iz Bele Palanke). Preminula su tri bolesnika (2 iz  Pirota, i 1 iz Doma za stare Dmg ).

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom stabilizacije.

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE JOŠ UVEK IZUZETNO VISOK!!!

SAMO  ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH  MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker