Korona virus

ZZJZ: 50 novoobolelih, dve osobe preminule!

Juče su date 42 prve, 52 druge i 298  trećih doza vakcine protiv covid-a u okrugu. Sada je pravo vreme da povećamo obuhvat vakcinacijom.

Juče je, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pirot, na teritoriji Pirotskog okruga registrovano 50 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica na području okruga (Pirot 38,  Dimitrovgrad 3, Babušnica 8  i Bela Palanka 1) i dva preminula lica u Opštoj bolnici u Pirotu.  

U ovom epidemijskom talasu od  03.07.2021. do danas registrovano je 5365 pozitivnih lica. U oktobru je registrovano  2415 pozitivnih lica, od početka novembra 1008.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sa sumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka).

U dane vikenda  u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljeno je 240 pregleda od kojih su 43 prva i 197kontrolnih. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju  obavljeno je 146 pregleda od kojih su 94 prva  i  52 kontrolna (64% prvih pregleda).

U Opštoj bolnici Pirot leči se 40 obolelih lica od Kovid-a 19, i to 24 iz Pirota, 5 iz Dimitrovgrada, 3 iz Babušnice, 7 iz Bele Palanke, 1 iz Vlasotinca. Preminula su dva lica iz Pirota.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se i dalje  kao VANREDNA sa tendencom prelaska u NEPOVOLJNU.

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker