Korona virus

ZZJZ: 49 novoobolelih, dve osobe preminule

Juče je u okrugu dato 71 prva, 46 drugih i 248 trećih doza vakcinaprotiv covid-a, registrovano je 49 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijskipotvrđenih lica na području okruga (Pirot 39, Dimitrovgrad bezpodataka, Babušnica 5 i Bela Palanka 5, bez podataka za Ag testirane) i dva preminula lica u OB Pirot.

opstå bolnica pirot

U ovom epidemijskom talasu od  03.07.2021. do danas registrovano je 4736 pozitivnih lica. U oktobru je registrovano 2415 pozitivnih lica, od početka novembra 379.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sa sumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka).

Juče je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljen325 pregleda od kojih je 68 prvih i 257 kontrolnih. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju obavljen je 12pregled od kojih su 54 prva i 67 kontrolnih.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 59 obolelih lica od Kovid-a 19, i to 34 iz Pirota, 8 iz Dimitrovgrada, 9 iz Babušnice, 6 iz Bele Palanke, 1 stranac I 1 iz Negotina. Preminula su dva lica u OB Pirot (1  izPirota i 1 iz Dimitrovgrada).

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kaoVANREDNA.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker