Korona virus

ZZJZ: 37 pozitivnih na covid19, dve osobe preminule u pirotskoj bolnici

Kako je saopštio Zavoda za javno zdravlje Pirot u najnovijem izveštaju, registrovano je još 37 pozitivnih na covid19 na području Pirotskog okruga, najviše u Pirotu – 23, a nažalost, dve osobe su izgubile bitku sa virusom i preminule u Opštoj bolnici Pirot. 

Juče je dato 25 prvih, 60 drugih  i  173 treće doze vakcina protiv covid-a u okrugu.

Registrovano je 37  POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica na području okruga (Pirot 23,  Dimitrovgrad 3, Babušnica 2  i Bela Palanka 9) i preminula dva lica u OB Pirot.  U ovom epidemijskom talasu registrovana su 5734 pozitivnih lica. U oktobru je registrovano  2439 pozitivnih lica, u novembru  1207, što je za 50% manje u odnosu na oktobar, od početka decembra 194.

Na osnovu epidemiološkog ispitivanja PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH NAJMANJE pet do sedam puta veći (obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi sa sumnjom na Covid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka).

Juče je u Covid ambulanti u Tijabari Doma zdravlja Pirot obavljeno je 189 pregleda od kojih je 59 prvih i 130kontrolnih. U Covid ambulanti za decu u Dečjem dispanzeru na Keju  obavljeno je 192 pregleda od kojih je 118 prvih  i  74 kontrolna .

U Opštoj bolnici Pirot leče se 34 obolela lica od Kovid-a 19, i to 16 iz Pirota, 1 iz Dimitrovgrada, 10 iz Babušnice, 6 iz Bele Palanke, 1 iz Beograda. Preminula su dva lica, 1 iz Pirota, 1 iz Dimitrovgrada.

Epidemiološka situacija u okrugu procenjuje se kao VANREDNA .

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker