Korona virus

ZZJZ: 30 novoobolelih lica, i juce i danas preminule 2 osobe

Na današnji dan registrovano je ukupno 30 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica sa područja okruga (Pirot 16, Dimitrovgrad 1, Bela Palanka 8 i Babušnica 5), i juče i danas su preminula dva lica u Opštoj bolnici Pirot. 

zavod za javno zdravlje pirot

Danas je poslat 21 uzorak brisa na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđena 2991 osoba: u Pirotu 1845, Babušnici 342 , Beloj Palanci 499, Dimitrovgradu 305. Od početka epidemije do danas registrovano je 125 umrlih lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 11.01.2021. preminulo je 96 lica u Opštoj bolnici Pirot.

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari.

Sva lica potvrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 32 lica a ukinuta za 38 (potvrđeni i kontakti).

U dane vikenda u subotu i nedelju u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je ukupno 195 pregleda, od kojih je 60 prvih i 135 kontrolnih (31% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). Postepeno se smanjuje broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. U Opštoj bolnici Pirot leči se 44 bolesnika (29 iz Pirota, 7 iz Dimitrovgrada, 6 iz Babušnice, 2 iz Bele Palanke).

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom stabilizacije.

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI SE POSTEPENO SMANJUJE 

SAMO ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker