Kultura

Zvuci harmonike u kanjonu Jerme – novi spot i instrumentalni album Vlade Veselinovića

Posle veoma uspešnog prvog autorskog instrumentalnog albuma pod nazivom ” Balkan na moj način, kroz zvuke harmonike ” koji je izašao 2016 godine, Piroćanac Vlada Veselinović je izdao i drugi po redu takodje autorski instrumentalni album pod nazivom ” Nova kola ” . Uz CD je izdao i knjigu notnih zapisa za istoimeni album.

Ovaj novi album “Nova kola”, predstavio je i sa dva video spota. Prvi video spot  pod nazivom ” Veliko harmonikaško kolo” je snimljen u Somboru i okolini, a drugi video spot pod nazivom ” Dukat oro ” je snimljen pre desetak dana u blizini kanjona reke Jerme ( okolina Pirota ), u želji da pokaže lepote Pirotskog kraja – ovaj video spot možete pogledati na YouTube

Inače, Vlada Veselinović se bavi muzikom i harmonikom na poseban način negujući prave muzičke vrednosti kada je reč o narodnoj muzici sa Balkana. Pored toga što je solista na harmonici, bavi se i komponovanjem i muzičkom produkcijom,za koje je i nagradjivan. Izdao je i više od deset štampanih notnih knjiga za harmoniku, medju kojima je najpopularnija i najpriznatija u zemlji i svetu stručna literatura ” Škola narodne muzike za harmoniku “. U zadnjih nekoliko godina imao je više nastupa, solističkih koncerata i promocija svojih notnih knjiga, a prošle godine je održao i promociju knjiga i prethodnog CD-a uz mali koncert i za svoje sugradjane u dvoristu muzeja Ponišavlja u Pirotu.
autor fotografije Petar Zambo

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker