Sport

ŽRK “Pirot” – ŽRK “Mladost” iz Kuršumlije 36 : 36

Susret  trećeg kola Prve lige istok – gruba  B između ekipa ŽRK “Pirot”  i ŽRK “Mladost” iz Kuršumlije  završen je nerešenim rezultatom 36:36. Obe ekipe nastupile su u podmlađenom sastavu. Pirćanke su bile bolje na poluvremenu (16:13) ali je u drugom poluvremenu utakmicu rešila gostujuća rukometašica  Iva Đorđević koja je proglašena igračicom utakmice. 

Ivana Savić trener ŽRK “Pirot” čestitala je gostujućoj ekipi na osvojenom bodu i istakla da je ovo bio susret dve mlade ekipe. „Ja nisam namerno htela da pustim strarije gračice, htela sam da pružim šansu mlađim igračicama da osete tu draž kako je igrati od prvog minuta. Zadovoljna sam našim mlađim rukometašicama, dobro su se snašle, Jana Rančić odlična u odbrani, Lana Petrović, Svetlana Filipović i  da ne nabrajam sve. U drugom poluvremenu  smo same krive, nismo dobro odigrale odbranu, faulirale smo igrače ali nikada nismo do kraja , pustile slobodnu ruku i igračica sa brojem 7 je rešila ovu  utakmicu“ – rekla je Ivana Savić, trener pirotskih rukometašica.  Gostujuća igračica sa brojem  7, Iva Đorđević koja je postigla 8 golova proglašena je  igračicom utakmice.

Ivana savić kaže da su ove nedelje naše rukometašice slabije trenirale zbog školskih obaveza i obaveza na fakultetu ali to prema njenim rečima nije opravdanje i da bez obzira na godine i obaveze  mlade  rukometašice moraju da preuzmu odgovornost za svoju igru  jer već sledeće godine neće moći da se oslone na starije rukometašice, rekla je Savićeva.

U narednom kolu ŽRK “Pirot” gostuje u  Vranju gde se sataje sa ekipom Feniks. Vranje ima dve ekipe u ovom rangu takmičenja, ne znamo kakve su ekipe, znamo da se radi o mladim rukometašicama kao što su i naše. Mi ćemo igrati našu igru i poštovati dogovor naš interni da ne putuju starije rukometašice, da igraju isključivo mlađe kao i na prošloj utakmici. Borićemo se, dobro smo startovale. Naš cilj je sredina tabele“ – poručila je Ivana Savić, trener ŽRK Pirot.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker