Sport

ŽRK Pirot počinje pripreme – Mlade rukometašice okosnica tima

Sinoć su se okupile pirotske rukometašice na prozivci koju je zakazala, šefica stručnog štaba i dugogodišnja rukometašica ŽRK Pirot, Ivana Savić. Posle ispadanja iz Super B lige pirotske rukometašice počinju pripreme za takmičarsku sezonu u Prvoj ligi Istok. Kako nam je rekla Savićeva došlo je do smene generacija i oslonac će u novoj sezoni biti na domaćim snagama, mladim rukometašicama, bez nekih pojačanja sa strane.

“Bez pojačanja počećemo ovu sezonu. Rukometašice iz druge ekipe biće priključene prvoj ekipi. To su sve devojčice koje su bile na Borskom kampu, ukupno njih dvanaest, zapravo one će biti i nosioci naše igre. Što se tiče samih bazičnih priprema one podrazumevaju rad na snazi i kondiciji. Imaćemo kombinovan rad, pre podne ćemo trenirati ka keju, a u popodnevnim satima rad u hali, takođe, trčanje ali i rad sa loptom. Imaćemo sigurno i trening utakmice, a za sada se još uvek ne zna koje će ekipe biti u Prvoj ligi i da li će Liga biti podeljena u dva dela. Od toga zavisi i datum početka prvenstva i protiv koga ćemo igrati” – izjavila je Savićeva.

Legenda pirotskog rukometa i dugogodišnji trener ŽRK Pirot, Saša Pančić Pansa, kaže da je smena generacija neminovna, ali i ovog puta neće izostati pomoć starijih i iskusnijih rukometašica.

“Uglavnom će ove devojčice, koje su sada postale prvotimke, nadam se, opravdati rad koji smo uložili u njih i da će pokušati da Pirot bude opet rukometni grad sa, pretežno, svojim rukometašicama. To je za mene najbitnije. Mislim da je Liga kvalitetna, a devojke su tu da se bore i da igraju kako treba. Što se tiče ostalog mislim da možemo biti zadovoljni” – izjavio je Pančić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker