Lokalna samouprava

Zorana Mihajlović: Podrška projektima za bolji položaj žena na tržištu rada

U okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti II“, koji zajedno realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Ministarstvo za evropske integracije i UN Women, uz finansijsku podršku Delegacije EU u Srbiji, raspisan je konkurs za organizacije civilnog društva za podršku projektima koji za cilj imaju unapređenje položaja žena na tržištu rada.

„U prethodne tri godine, u iznosu od 57 miliona dinara, podržali smo 16 NVO kroz projekte namenjene ekonomskom osnaživanju žena i poboljšanju njihovog položaja na tržištu rada, sa posebnim fokusom na ženama sa sela. Pored toga, podržano je i 20 lokalnih samouprava za unapređenje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou. Na taj način doprineli smo da više od 3.600 žena bude obučeno u oblasti preduzetništva, da nauče kako da razviju biznis plan, kako da unovče svoje znanje i plasiraju proizvode, kako da povećaju proizvodnju, zaposle druge žene i izađu spremnije na tržište rada. Sa tom praksom nastavljamo i ove godine, s namerom da doprinesemo otklanjanju negativnih posledica koje kriza izazavana COVID-19 ima na zaposlenost i uslove rada zena u Srbiji”, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr Zorana Mihajlović.

vlada srbije grb

Pravo učešća na konkursu imaju organizacije civilnog društva koje imaju znanja i dokazano iskustvo u oblasti rodne ravnopravnosti i ekonomskog osnaživanja žena. Vrednost dodeljenog granta iznosiće najmanje 25.000, a najviše 30.000 evra. Predviđeno je da sprovođenje traje minimum 12, a maksimum 18 meseci. Rok za podnošenje projekata je 17. maj ove godine, saopštilo je resorno ministarstvo.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker