IntervjuKulturaReportaža

Zoran Mojsilov u selu Vlasi kompletira neprocenjivu zbirku svojih umetničkih dela nastalih širom sveta

Istaknuti umetnik svetskog renomea Zoran Mojsilov polako kompletira svoju zbirku umetničkih dela koja će tokom ove godine biti izložena i u pirotskoj galeriji, a nameran je da ih pokloni budućem umetničkom centru u selu Vlasi koji treba da bude formiran u narednom periodu.

Kako Mojsilov kaže u razgovoru za Pirotske vesti, ovih dana je uspeo da iz Francuske, iz Pariza, gde je nekada radio i stvarao zajedno sa najpoznatijim domaćim i svetskim imenima iz oblasti umetnosti, transportuje nekoliko svojih dragocenih radova, za koje je smatrao da su izgubljeni svih ovih godina.

-Bio sam u Parizu i zahvaljujući prijateljima koji se bave umetnošću i umetninama uspeo da pronađem svoje radove koji su meni lično veoma značajani, a plašio sam se da su zauvek izgubljeni, prodati ili ko zna šta. Ipak, pronašli smo radove i ja sam ih dovezao u Vlasi gde će, nadam se, kada bude formiran umetnički centar, biti deo stalne postavke i moj dar zavičaju. Takođe, ovi radovi će biti izloženi i u pirotskoj galeriji “Čedomir Krstić”-kaže Mojsilov.

Kako kaže Mojsilov, reč je o skulpturama za koje je on lično izuzetno vezan, te su za njega lično od neprocenjive vrednosti, zbog čega je odlučio da ih ni po koju cenu ne prodaje, već da ih pokloni rodnom kraju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker