Kultura

Zoran Mojsilov o Miri Furlan: Mira je bila veliki čovek i brilijantna glumica

Naš i svetski umetnik – skulptor Zoran Mojsilov, na vest o smrti jedne od najvećih glumica sa prostora nekadašnje Jugoslavije Mire Furlan kazao je da je njena smrt nenadoknadiv gubitak.

-Miru sam upoznao pre više od 20 godina u Holivudu, kada sam upoznao i njenog muža Gorana. Vest o njenoj smrti me je zatekla. Osim što je brilijantna glumica, Mira je bila i veliki čovek, krasili su je ljudskost, srdačnost, zaista samo najbolje mogu o njoj da kažem i da konstatujem da je ovo veliki gubitak-kazao je Mojsilov za Pirotske vesti i dodaje da će svoj prvi naredni rad – skulpturu, posvetiti upravo Miri Furlan.

zoran mojsilov mira furlan

Mira Furlan preminula je posle teške bolesti u 65. godini života. Bila je omiljena glumica u nekadašnjoj Jugoslaviji sa legendarnim rolama u filmovima poput “Otac na službenom putu”, za koju je dobila i Zlatnu palmu, zatim u filmu Živka Nikolića “Lepota poroka” i mnogih drugim kultnim ostvarenjima. U SAD Miru je, između ostalog,  proslavila njena uloga u kultnoj sci-fi seriji “Vavilon 5”, kao i projektu “Lost”.

 

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker