Sport

Zoran Milovanović novi trener košarkaša Pirota, juče počele pripreme

Posle višenedeljne letnje pauze košarkaši Pirota počeli su pripreme za predstojeću sezonu Druge lige Srbije. U prvom obraćanju medijima, predsednik Kluba, Dušan Dimitrijević, predstavio je novog trenera, Zorana Milovanovića, i najavio jedan drugačiji pristup radu koji bi trebalo da dovede do željenih rezultata u narednom periodu. Dimitrijević je istakao da je oslonac Kluba na mlađim igračima uz podršku četvorice starijih, s obzirom na pravila Druge košarkaške lige na pravo igranja četvorice starijih od 27 godina. Takođe, veoma je važno da je uspostavljena i saradnja sa Agencijom “Fortius Talent” Jadrana Vujačića.

Predsednik Košarkaškog kluba Pirot, Dušan Dimitrijević, je istakao da je uspostavljena dobra saradnja sa novim trenerom, Zoranom Milovanovićem i Jadranom Vujačićem, odnosno Agencijom “Fortius Talent”.

“Svi zajedno samo napravili plan da nastavimo sa razvojem našeg Kluba. Prepoznatljivi smo na košarkaškoj mapi Srbije, tako da ova saradnja koju smo uspostavili može da bude ogroman plus za naš Klub. Želimo da napravimo zdravu, dobru atmosferu i naravno na kraju da postignemo željene rezultate. Inače, šansu će dobiti mlađi igrači, to je i suština razvoja Kluba. Ove godine ne možemo da računamo na sve starije igrače, neki su promenili sredinu, ali sa onima za koje smatramo da mogu da daju najveći doprinos napravili smo sporazum. Mislim da smo sa ta tri igrača koji su dugo u Pirotu napravili pun pogodak. To će biti okosnica naše ekipe, a očekujemo da dovedemo još jednog starijeg igrača kako bismo dobili na iskustvu” rekao je Dimitrijević.

Zoran Milovanović, nekadašnji košarkaš i dugogodišnji trener, dolazi iz Kraljeva i spreman je da u saradnji sa upravom Kluba realizuje zacrtane planove.

“Ideje su da pomognemo Klubu, neke stvari pokrenemo i promenimo na bolje, bez ikakve namere da kažem da je u predhodnom periodu bilo nešto loše. Želimo da ostvarimo jednu dobru priču, kako se to sada kaže, želimo da Pirot malo “resetujemo” i da podignemo na viši nivo. Želimo da napravimo jedan prepoznatljiviji sistem rada gde će mlađi igrači moći da pronađu sebe i da znaju da će se na njih računati” – izjavio je, pored ostalog, Milovanović.

On je dodao da su pred Klubom realni planovi i ciljevi, ali trenutno o tome nije želeo da govori. Treba oformiti ekipu, da se vidi kakva je situacija, s obzirom da će ove godine Druga liga biti izuzetno jaka, rekao je. Planovi su da Pirot bude prepoznatljiv po kontinuitetu i kvalitetnom radu i na osnovu toga će doći i rezultati.

Prvi treninzi košarkaša Pirota realizovaće se u fiskulturnoj sali OŠ “Sveti Sava” zbog renoviranja poda u Hali “Kej”. Od iskusnijih igrača u Klubu su ostali Filipović, Matović i Đonlić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker