Lokalna samouprava

Zoran Kesić: Piroćanci nisu škrtice, naprotiv, ne daju mi da odem dok mi ne napune gepek

Stalni promoter pirotske peglane kobasice Zoran Kesić danas je na petoj po redu manifestaciji, koja se održava i sutra u hali “Kej”, kazao da je stereotipi o Piroćancima kao škrticama nemaju dodirnih tačaka sa istinom. Kesić kaže da mu Piroćanci sa kojima se sprijateljio poslednjih godina ne daju da ode iz Pirota, a da se dobro ne najede i napije i da ne uživa u čarima pirotske kuhinje.

-Gostoljubivosti je odlika Piroćanaca, a onaj stereotip o Piroćancima kao škrticama nema dodirne tačke sa istinom. Ne da Piroćanci nisu škrti, već mi ne daju da odem dok se ne najedem, napijem i pun gepek rakije, peglane i drugih đakonija bude. U Pirot nikako da prestanem da dolazim, ne znam da li zbog magičnih svojstava peglane, ili, pre bih reko, magičnih prijateljstava koje sam stekao ovde u Pirotu-kazao je Kesić. On je dodao da ne postoje dve iste peglane kobasice.

-Sve peglane kobasice se razlikuju, nema dve iste peglane kobasice u zavisnosti od proizvođača i to je ono što me oduševljava kod ovog proizvoda. Slično je kao sa vinom-kazao je Kesić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker