Lokalna samouprava

Zoran Kesić i “Državni posao” promoteri ovogodišnjeg Sajma peglane

Promoteri ovogodišnjeg Sajma pirotske peglane kobasice biće Zoran Kesić, koji je i stalni promoter, a ove godine će mu se pridružiti i glumačka ekipa izuzetno popularne tv serije “Državni posao”. Kako je Pirotskim vestima kazao direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov, ove godine će se maksimalno voditi računa o kvalitetu izloženih peglanih kobasica pa će svaki proizvođač proći detaljne i rigorozne kontrole od strane stručnjaka – makrobiologa, a takođe, svaka peglana kobasica biće obeležena i QR kodom, čijim će se skeniranjem pomoću mobilnog telefona, dobijati informacije o proizvođaču konkretne peglane kobasice, o sastavu i drugi detalji. 

 

-Od ove godine uvodimo prvostepenu i drugostepenu komisiju. Prve ocene su ocene organoleptike, nakon toga, ako uzorak zadovoljava kvalitet, komisija će bukvalno svaki kotur peglane obeležiti markicom, koja se po prvi put uvodi od ove godine. Na poleđini markice nalaziće se QR kod, čijim skeniranjem će moći da se dobiju sve informacije o proizvođaču. Samo  proizvodi obeleženi markicom i QR kodom moći će da se nađu na Sajmu u hali. To će kontrolisati drugostepena komisija. Nakon toga, svi uzorci prolaze mikrobiološku analizu na Institut za mikrobiologiju. Treći vid kontrole je ocena kvaliteta sedmočlanog stručnog žirija na čelu sa prof. dr Branislavom Zlatkovićem-kazao je Zlatkov Pirotskim vestima.

Po njegovim rečima, cena karte ostaće ista kao i prethodnih godina, s tim da će od petka pa do 25. januara imati prodaju promo-ulaznica za subotu – 28. januara po ceni od 300 dinara. Za drugi dan ulaznice će moći da se kupe istog dana po ceni od 250 dinara. 

Zlatkov je uputio apel svim našim sugrađane da ne iznose i prodaju proizvode nekontrolisanog kvaliteta jer će za vreme trajanja sajma svi biti kontrolisani od strane nadležnih inspekcija, kako opštinskih, tako i republičkih, s obzirom da je reč o prodaji prehrambenih proizvoda.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker