Gradska hronika

Znanjem do posla: Obuka za službenike obezbeđenja

Agencija za obezbeđenje “Armada security” i ZIP Centar, u okviru projekta finansiranog od strane Vlade Švajcarske “Znanjem do posla” realizovaće obuku za službenike obezbeđenja. Obuka je za sve polaznike besplatna, a potražnja za ovom vrstom radne snage je sve veća, posebno zbog činjenice da ni jedna škola u zemlji ne vrši obuku za ovaj vid posla.  Zakonom je od pre par godina uvedena obaveza postojanja profesionalnog obezbeđenja na svim javnim skupovima, sportskim manifestacijama, a takođe javne ustanove su u obavezi da imaju profesionalno obezbeđenje, sa svim odgovarajućim licencama Ministarstva unutrašnjih poslova i obukama, koje svi zaposleni u Agenciji “Armada” već imaju, naveo je Mlade Križan, iz Agencija Armada. 

Danas je u prostorijama Startup centra održan informativni sastanak sa svim zainteresovanim polaznicima koji će već od ponedeljka krenuti sa opsežnom obukom.

-Tokom trajanja obuke polaznici će se upoznati detaljno sa kompletnom zakonskom regulativom koja

Kako je Pirotskim vestima kazala Mira Zlatkov, iz ZIP centra, obuku, koja je potpuno besplatna za sve polaznike, pohađaće 12 osoba, uglavnom mladih nezaposlenih osoba koje na ovaj način žele da brže dođu do posla, s obzirom da je potražnja za ovim profilom radne snage velika na tržištu.

-Obuku realizujemo sa kompanijom “Armada security”, ona će početi sledeće nedelje nakon današnjeg informativnog sastanka svih polaznika sa mentorima. S obzirom da se radi o jako specifičnom zanimanju, mi ćemo ovom obukom omogućiti sticanje uslova za dobijanje licence Ministarstva unutrašnjih poslova koja je neophodna-kaže Zlatkova.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker