Obrazovanje

Značajno priznanje Mlekarskoj školi

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota dobitnik je značajnog priznanja, zlatne plakete za izuzetne višedecenijske rezultate u obrazovanju i praktičnoj obuci učenika.

Nagrada je dodeljena od strane Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije (SPITS) , a povodom 150 godina rada ovog udruženja. Priznanja su uručivana najzaslužnijim institucijama i pojedincima koji su doprineli razvoju poljoprivredne delatnosti u Srbiji.


Svečana akademija povodom jubileja održana je u Domu Narodne skupštine u organizaciji narodnog poslanika prof.dr Miladina Ševarlića, predsednika SPITS-a.
Nagradu je u ime Mlekarske škole primio direktor ove institucije, Nenad Đorđević. Obraćajući se prisutnima Đorđević je istakao: „Najpre želim da čestitam jubilej Savezu i da poželim jo dugo godina kvalitetnog i uspešnog rada. Malo je institucija, organizacija, udruženja koja se mogu pohvaliti ovakvom tradicijom. Velika mi je čast što mogu u ime Mlekarske škole da primim ovako značajno priznanje i to iz ruku onih koji su najupućeniji, najkompetentniji da daju svoj sud o doprinosu za razvoj hrane na ovim prostorima. Ova nagrada je nagrada svih radnika Mlekarske škole koji su godinama unazad gradili i sticali renome škole, načinivši je onakvu kakvu je znamo danas. Nagrada koja imponuje, ali još više obavezuje da u budućnosti budemo još bolji, kvalitetniji i predaniji svom radu, kako bi iz naše škole izašlo puno mladih tehničara, budućih inženjera, koji će ostaviti značajan trag u poljoprivredi, proizvodnji i preradi hrane.“

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker