Sport

ZLATO za Miu Nikolić na Međunrodnom turniru “Lokomotiva” u Sofiji

Drugog dana  devetog međunarodnog  turnira  “Lokomotiva” u Sofiji u Bugarskoj, Mia Nikolić, džudistkinja kluba „Ipon“, osvojila je zlatnu medalju.  Ovog vikenda na turniru je učestvovalo oko 750 takmičara iz 5 evropskih zemalja.  Pirotski Džudo klub “Ipon 010” prvog dana predstavljalo je 26 najmlađih džudista, a drugog osmoro starijih. U veoma jakoj konkurenciji naši džudisti osvojili su ukupno  13 medalja, tri peta mesta i pehar za ekipno treće mesto u konkurenciji mlađih devojčica i dečaka. 

“Danas se na turniru najbolje snašla Mia Nikolić. Iako se takmičila u starijoj uzrasnoj grupi, bez problema je pobedila sve protivnice i osvojila zlatnu medalju. Ženski deo ekipe osvojio je još tri peta mesta, dok se muški nije proslavio. Pošto do kraja godine imamo još nekoliko velikih turnira, moraćemo da analiziramo borbe i da ispravimo greške”, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba “Ipon 010”.
“ Sledeće nedelje u Pirotu u hali Kej  se održava tradicionalni međunarodni „Kinezis kup“. Organizator je Univerzitetski džudo klub Kinezis iz Niša. Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu i vide najbolje džudiste Srbije u kategorijama mlađe i starije devojčice i dečaci i kadeti. Potrudićemo se da pred domaćom publikom nastupe svi naši džudisti”,  naglasio je trener Danilo Drašković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker