Sport

“Zlatna” levica Dušana Filipovića nije zadrhtala kada je bilo najpotrebnije. Velika pobeda Pirota

Košarkaška liga Srbije

Pirot: Hala “Kej”- 18 časova

KK “Pirot” 96 – 83 KK “Dunav” (24-24, 23-13, 17-22, 32-24)

KK “Pirot”: Nikola Đonlić, Sanel Mukanović, Dušan Filipović, Lazar Rašić, Ivan Pendić (K), Miloš Vraneš, Martin Matović, Mladen Pantić, Vladimir Đorđević, Đukan Đukanović, Venkatesha Jois.

Rečju, fenomenalna igra pirotskih košarkaša. Ubedljiva pobeda protiv veoma neugodne ekipe “Dunav” iz Starih Banovaca. Od samog početka, u jakom ritmu u odbrani i napadu, do sirene koja je označila kraj utakmice igrali su Socekovi momci. Upravo, to je ona igra koju je on i tražio od njih. Ova pobeda izuzetno je važna za pirotski tim za opstanak u društvu najboljih. Utakmica lepa za oko, dinamična, sa mnogo dobrih akcija i šuteva, i nadasve izuzetno fer i korektna, primer sportskog, fer-plej nadmetanja.

Najbolji igrač utakmice i najbolji strelac u ekipi Pirota, Dušan Filipović, koji će sutra “zaploviti” u bračne vode, nije dobio, već osvojio jedan od vrednih darova-pobedu svog tima. “Zlatna” levica Dušana Filipovića nije zadrhtala kada je bilo najpotrebnije. Baš onda kada su gosti smanjivali koš razliku Filipović je svojim “trojkama” povećavao.

“Odigrali smo jednu dobru utakmicu od početka do kraja. Veoma bitna utakmica za nas, šesta pobeda. Idemo od utakmice do utakmice i , ponoviću, svaka nam je kao finale. Danas smo disali kao jedan i timskom igrom došli do vredne pobede. Žao mi je što nije bilo preko 14 razlike, ali pobeda je važnija i čestitam mojim saigračima na odličnoj igri”- izjavio je Filipović.

Filip Socek je, naravno, prezadovoljan pobedom, a ponajviše odličnom, pravom prvoligaškom igrom, onakvom kakvu su zagovarali u svlačionici.

“U najavi utakmice smo rekli da je Dunav jedna ozbiljna, iskusna ekipa koja ima karakter i ne predaje se do kraja. Ali, i mi smo pokazali da imamo karakter, i čestitam mojim momcima na tome. Imali smo u nekim ranijim utakmicama primer, sećamo ih se nerado, gde smo dobro igrali, padali i nismo uspeli da se vratimo. Večeras smo pokazali pravo lice i nadam se da ćemo ga zadržati do kraja lige. Nama je svaka pobeda kao zlato, i svaka lopta je kao zlato, i to su moji momci pokazali večeras. Videli ste, i bacanja, i znoj i krv. To je to, drugačije se ne može do pobede. Još jednom sve čestitke mojim momcima, a mom kolegi i prijatelju Mitru i Dunavu želim mnogo uspeha u nastavku takmičenja”-rekao je Socek.

foto:Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker