Sport

ŽKK Gimnazijalac: Sramno suđenje dovelo do poraza pirotskih košarkašica

Juče su košarkašice „Gimnazijalca“ odigrale odloženu utakmicu. 9. kola Druge ženske lige Srbije – jug B u Kragujevcu koju su izgubile od ekipe „Radnički“ rezultatom 78:54.
Ni četvrta utakmica u poslednje dve sezone koju košarkašice Gimnazijalca igraju u Kragujevcu nije protekla bez sramnog ponašanja sudija prema ekipi „Gimnazijalca“. Ova utakmica je trebala da bude praznik košarke, derbi ekipa koje se bore za drugu poziciju na tabeli, ali su sve to upropastili delioci pravde – domaće, kragujevačke sudije, Varagić i Lojanica koji su sramnim i tendencioznim suđenjem utakmici dali sasvim drugi tok. Od samog starta utakmice stavili su do znanja ekipi „Gimnazijalca“ da su oni glavni na terenu, nisu dozvoljavali nikakvu komunikaciju sa njima, zauzeli su tendenciozan stav o dosuđivanju faulova pa je tako za ekipu Radničkog svaki kontakt u napadu sviran kao faul, a sa druge strane očigledno udaranje prilikom šuta, nisu sankcionisali prekršajem. Ali, protiv sudija se ne može, kao i protiv njihovih sramnih odluka da klupu „Gimnazijalca“ kazne sa dve tehničke greške bez ikakvog valjanog i opravdanog razloga, stoji u saopštenju kluba.
Ali, neka takvo sramno ponašanje ide sudijama na čast.


Treba napomenuti fer i maksimalno korektno ponašanje prestavnika i košarkašica domaće ekipa od dočeka, tokom utakmice sve do odlaska iz Kragujevca, i da samo zbog toga predstavnici „Gimnazijalca“ nisu stavili primedbu na suđenje i odluke sudija.

Košarkašice Gimnazijalca su uspele da se nakon loše igre, zbog sudijskih odluka, u prvoj četvrtini vrate u igru i maksimalnim zalaganjem i borbenošću odigraju do kraja utakmice.
Najefikasnije u timu Gimnazijalca bile su Jovana Petrović koja je postigla 14 poena, a na listi strelaca su je pratile Staša Živković sa 12 poena i Marija Marković sa 9 poena.

Seniorke -9. kolo 21.01.2018.
Radnički – Gimnazijalac
78:54 (27:09, 22:16, 13:16, 16:13)

Milica Mančić – 4, Sofja Rančić – 2, Vanja Krstić, Jovana Petrović – 15, Staša Bunčić – 2, Janja Marinković, Anastasija Petrović, Marija Marković – 9, Staša Živković – 12, Nađa Đorđević – 6, Anđela Živković, Anđela Anđelković – 4.

Narednog vikenda seniorke „Gimnazijalca“ nastavljaju prolećni deo prvenstva utakmicom u Leskovcu protiv ekipe „Aktavis akademije“.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker