Gradska hronika

Živković:Sve rađeno strogo u skladu sa zakonom

Direktor kompanije “Prvi maj” AD Zoran Živković nakon informacije da je protiv njega podneta krivična prijava od strane Poreske uprave, tačnije poreske policije u kojoj se tereti za utaju poreza, kazao je danas na konferenciji za novinare da je u ovoj kompaniji sve rađeno u skladu sa zakonom i da očekuje da će ova prijava biti odbačena. Živković upitao zašto se nije reagovalo po argumentovanim prijavama koje je on lično podneo zbog raznih nepravilnosti u vezi poslovanja kompanije “AHA Mura”.

zoran zivkovic (8)_resize

Mi smo već podneli svu neophodnu dokumentaciju Poreskoj upravi tako da očekujemo da prijava bude odbačena. Objavljivanje ovakve informacije, samo dva dana pre donošenja odluke o načinu privatizacije Prvog maja AD nanelo je štetu i fabrici, ali i meni lično, što je meni manje važno. Najpre, u skladu sa zakonom, kada je reč o plaćanju poreza na prenos apsolutnih prava svojine a u vezi prodaje lokala kako bi se isplatila potraživanja radnicima, obavezu da plati porez ima kupac, a da podsetim prodavac lokala nije bio Prvi maj već sud na osnovu izvršnih sudskih rešenja. Takođe, i kada govorimo o drugom delu, vezanom za plaćanje poreza prilikom isplate razlike između minimalne i isplaćene zarade, mi smo taj porez uredno prijavili uz konsultaciju sa Poreskom upravom o načinu i izboru metoda obračuna poreza tako da ni tu nema govora o nameri da se utaji porez-kazao je Živković i dodao da je u mnogo navrata upozoravao da se nadležni pozabave problemima u AHA Muri.

Pričamo o prijavi o utaji poreza, a kako to da se niko nije bavio problemom neplaćanja poreza i doprinosa u “AHA Muri” za dve godine. Kako tu ne postoji prijava. Ja sam direktno po tom osnovu upozoravao, podnosio prijave, ali niko nije reagovao-kazao je Živković.

tekst i foto A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker