Sport

ZIMSKI SPORTOVI U DUBAIJU – Pirotski snouborder Ilija Pešić uspešan na elitnom razvojnom kampu FIS-a

Tokom ovog meseca održana su dva razvojna kampa u organizaciji Svetske skijaške federacije FISa. Učestvovalo je po dvadesetak takmičara sa svojim trenerima iz desetak zemalja iz celog sveta u skijanju i isto toliko u snoubordu. Kampovi su bili za Pipe and park discipline. U okviru kampova održana su i takmičenja u Slope stile i Rail disciplinama. Prvi kamp od 09.10. do 14.10. 2023. održan je u Holandiji Landgraaf. A drugi od u Ujedinjenim arapskim emiratima u Dubaiu.

Učesnici iz Srbije su ostvarili veliki napredak svojim učešćem i ovo je veliko iskustvo za njih s obzirom da su imali po prvi put priliku da voze u hali u kontrolisanim uslovima na odlično pripremljenom terenu.
-Najbolje rezultate su ostvarili u Dubaiu na Slope Stile takmičenjima gde je Darija Acković član beogradskog kluba Via Stars osvojila 3. Mesto i prvog i drugog dana takmičenja a Ilija Pešić član kluba SK Stara Planina je prvog dana zauzeo 7. mesto a drugog dana odlično 4. mesto. u veoma jakoj konkurenciju. Zahvaljujemo se FIS-u na pozivu za učešće i sjajnoj organizaciji i Skijaškom Savezu Srbije na podršci.  Takođe se zahvaljujemo i gradu Pirotu na podršci. Ovo je veliko iskustvo i veliki korak u daljem radu za naše takmičare i trenera, kaže Milan Pešić iz SK Stara planina.
autor fotografija SKI DUBAI

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker