Sport

ŽFK Jedinstvo ostvarilo veliki uspeh – sačuvan prvoligaški status

ŽFK Jedinstvo ostvarilo je ogroman uspeh obezbedivši opstanak u Prvoj ligi Srbije u ženskom fubdalu. Ovog vikenda fudbalerke Jedinstva, uprkos porazu od ekipe Moskve, ali zahvaljujući odličnim igrama tokom prvenstva, uspele su da ostvare zacrtane ciljeve i sačuvaju prvoligaški status.

Kako nam je rekao trener fudbalerki Jedinstva, Miladin Miladinović, bez obzira na poraz veoma je zadovoljan igrom svog tima u Novom Sadu. Naročito u prvom poluvremenu, mada su primile jedan gol, Jedinstvo je imalo potpunu terensku dominaciju. Nažalost, nekoliko “zicer” šansi nije iskorišćeno.

“Najvažnije je da smo ostvarili svoj cilj i kao debitanti izborili opstanak u Prvoj ligi Srbije za žene. Bez imalo lažne skromnosti želim da istaknem da su fudbalerke Jedinstva veoma napredovale tokom prvenstva, sticale nova iskustva i postali smo tim koji je ravnopravno mogao da se suprotstavi daleko iskusnijim ekipama. Zasluženo smo zadržali prvoligaški status, a da nije bilo pehova koji su nas pratili tokom prvenstva, pre svega, epidemiološka situacija i nekoliko bolesnih igračica, ne bismo ni bili u zoni da strepimo od ispadanja. Nastavićemo da radimo do kraja maja, da bismo posle otišli na zasluženi odmor. Nadam se da ćemo 1. jula zakazati prozivku i početi pripreme za novo prvenstvo” – izjavio je Miladinović.

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker