Sport

Fudbalerke iz Pirota napravile “pometnju” u regionu

Ženski fudbalski klub “Jedinstvo 2014” iz Pirota proteklog vikenda učestvovalo je na Međunarodnom turniru prijateljstva u Pljevljima. Na turniru u veoma jakoj konkurenciji naše kadetkinje pokazale su da su po kvalitetu u najbolje tri ekipe u regionu.
Prvog takmičarskog danas naše devojke su ostvarile maksimalna učinak pobedivši ekipe: ŽFK “Tiberija” Strumice (Makedinoja) 0:1, zatim ŽFK “Ekonomist” Nikšić (Crna Gora) 0:2 i na kraju favorizovana ekipu ŽFK “Crvena Zvezda” Beograd (Srbija) rezultatom 1:2.
Drugog dana naše devojke su posustale i izgubile u polufinalu od domaće ekipe, a kasnije pobednika turnira ŽFK “Breznica” Pljevlja (Crna Gora)
Po sistemu takmičenja treće mesto naša ekipa zauzela je tako što je domaća ekipa savladala ekipu iz Sarajeva pa su naše devojke automatski zauzele treće mesto ispred ŽFK “Tiverija” Strumice koju je prethodno pobedila u grupnoj fazi takmičenja.


Kako je za naše vesti izjavio predsednik i jedan od trenera Miloš Vučić, svi u klubu su prezadovoljni postignutim.

“Zadovoljni smo samim prisustvom na tako jakom turniru, a naravno i fantastičnim plasmanom. Bilo nam je drago da se ima našeg grada spominje na tako velikom turniru. Sklopili smo nova privaljstva i biće nam drago da ih ugostimo u skorijem periodu.”
Sagovornik Pirotskih vesti bila je i Popović Milica strelac oba gola protiv favorizovane “Crvene Zvezde”.

“Pokazali smo veliki timski duh, tako što smo i pri vođstvu “Zvezde” od 1:0 uspele da prekrenemo utakmicu u našu korist. Sticajem okolnosti ja sam postigla oba gola, ali to ne bih uspela bez svojih saigračima.”

Foto Nada Jovanović

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker