Gradska hronika

Ženske organizacije civilnog društva u Pirotu osuđuju brutalno ubistvo sugrađanke

Ženske organizacije civilnog društva u Pirotu najoštrije osuđuju brutalno ubistvo sugrađanke  koju je života lišio muškarac sa kojim je navodno bila u emotivnoj vezi. Potpisnice saopštenja iz Udruženja žena “Lav”, Žene juga, UG Ternipe i UG Zvono apeluju na državne i lokalne institucije da se intenzivnije uključe u borbu protiv nasilja nad ženama,  pojave koja je u poslednje vreme u stalnom porastu.

“Ogorčene smo jer je ubijena  još jedna žena čija smrt sigurno neće promeniti odnos države i društva prema femicidu. Kampanjama koje sprovodimo ukazivale smo na problem nasilja nad ženama koje je u poslednje vreme u porastu kao i na neophodnost bolje zaštite žrtava i adekvatno sankcionisanje nasilnika.

Apelujemo na državu i lokalne institucije da analizira razloge zbog kojih Zakon o sprečavanju nasilja u porodici ne dovodi do željenih efekata. Podsećamo da je u 2022. u Srbiji ubijeno 35% više žena nego 2021.”- navode aktivistkinje iz  Udruženje žena „Lav“, Udruženje Žene juga,  UG Ternipe i UG Zvono.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker